Faszerowana papryka spiczasta
Chwilowo będę rzadziej do Was zaglądać, ale postaram się wrzucać od czasu do czasu coś dobrego. Dziś naszło mnie na paprykę spiczastą i postanowiłam ją nafaszerować kaszą pęczak. Danie wyszło naprawdę dobre, mimo że nie ma grama mięsa- ostatnio nie mam ochoty na nic mięsnego ! Poza tym można się najeść, a do tego potrawa bardzo estetycznie prezentuje się na talerzu. Można z powodzeniem podać gościom na uroczystości rodzinnej bądź partnerowi na romantycznej kolacji.
Papryka spiczasta faszerowana kaszą pęczak
Składniki:
- 200 g papryki spiczastej (dwie sztuki);
- 100 g kaszy pęczak;
- 15 g pomidorów suszonych;
- 10 g koperku;
- 35 g sera Blue;
- pieprz;
- tymianek.
Krok po kroku.
Na samym początku gotuję około 10 minut kaszę pęczak- wrzucam ją na wrzątek. W międzyczasie kroję w kostkę pomidory suszone, ser Blue i siekam drobno koperek. Wszystko przekładam do miski i dodaję ugotowaną kaszę. Mieszam całość-ser powinien się ładnie rozpuścić i skleić pozostałe składniki. Na końcu doprawiam pieprzem.
Piękne zdjęcia, super naprawdę, że masz taką pasje. Podziwiam ludzi którzy kochają gotować bo ja sama nie bardzo się palę do tego. Super blog.
OdpowiedzUsuńhttp://kasinyswiat.blogspot.com/
Patrzę na te zdjęcia i moja ślina krzyczy "mniam, mniam, mniam!" :P
OdpowiedzUsuńChyba pierwszy raz w życiu przemówiła :D