Kasza pęczak na słodko

           Kasza jęczmienna pęczak- bogactwo witamin z grupy B, wit. E oraz PP, a także minerałów: żelaza, potasu, magnezu, wapnia, miedzi i cynku. Zbawienna dla osób żyjących w ciągłym stresie, skłonnych do stanów depresyjnych, ponieważ wspomaga pracę układu nerwowego, poprawia pamięć i dobrze wpływa na nastrój. Warto więc rozpocząć z nią swój dzień ;-)



Kasza pęczak na słodko (dwie porcje)

Składniki:

  • 100 g kaszy pęczak;
  • 2 szklanki wody;
  • 1 łyżka żurawiny;
  • 5 sztuk daktyli;
  • 2 łyżki migdałów;
  • 1/2 łyżeczki cynamonu.
Zaczynamy.

          Kaszę gotuję nie za długo- około 10 minut, aby była sypka. Następnie ciepłą przekładam do miseczki, dodaję wszystkie składniki (daktyle kroję w paseczki), mieszam całość i gotowe. 
Można jeść z mlekiem albo jogurtem. 




 Miłej nocy :-) 

Komentarze

  1. Uwielbiam! Ta kasza jest wspaniała :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie jadłam nigdy na slodko zawsze na słono / ostro.
    Fajne zastapienie owsianki :)
    Zapraszam : http://befitandsexystudentlife.blogspot.com
    Obserwuję od pewnego czasu :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty