Kasza pęczak na słodko
Kasza jęczmienna pęczak- bogactwo witamin z grupy B, wit. E oraz PP, a także minerałów: żelaza, potasu, magnezu, wapnia, miedzi i cynku. Zbawienna dla osób żyjących w ciągłym stresie, skłonnych do stanów depresyjnych, ponieważ wspomaga pracę układu nerwowego, poprawia pamięć i dobrze wpływa na nastrój. Warto więc rozpocząć z nią swój dzień ;-)
Kasza pęczak na słodko (dwie porcje)
Składniki:
Kasza pęczak na słodko (dwie porcje)
Składniki:
- 100 g kaszy pęczak;
- 2 szklanki wody;
- 1 łyżka żurawiny;
- 5 sztuk daktyli;
- 2 łyżki migdałów;
- 1/2 łyżeczki cynamonu.
Zaczynamy.
Kaszę gotuję nie za długo- około 10 minut, aby była sypka. Następnie ciepłą przekładam do miseczki, dodaję wszystkie składniki (daktyle kroję w paseczki), mieszam całość i gotowe.
Można jeść z mlekiem albo jogurtem.
Miłej nocy :-)
Uwielbiam! Ta kasza jest wspaniała :)
OdpowiedzUsuńNie jadłam nigdy na slodko zawsze na słono / ostro.
OdpowiedzUsuńFajne zastapienie owsianki :)
Zapraszam : http://befitandsexystudentlife.blogspot.com
Obserwuję od pewnego czasu :)