Kasza jaglana z twarogiem

                     Zapraszam na śniadanie. Na blogu wielki powrót kaszy jaglanej, dziś znów propozycja na szybko z owocami. Dla mnie kasza ta doskonale łączy się z wieloma smakami oraz potrawami. Chętnie dodaję ją do dań głównych, przystawek bądź past. Tym razem stworzę dobraną parę z serem twarogowym z dodatkiem owoców egzotycznych.

Kasza jaglana z twarogiem

Składniki:

  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej;
  • 1 szklanka wody;
  • 50 g sera twarogowego półtłustego;
  • 20 g serka Bieluch;
  • 15 g żurawiny suszonej;
  • 1 kiwi;
  • 50 g ananasa;
  • cynamon.
Zaczynamy.

        Opłukaną kaszę gotuję na wodzie wraz z cynamonem według zasad, o których wspominałam we wcześniejszych postach.
         Następnie gotową kaszę łączę z żurawiną i odstawiam by lekko przestygła. Po 10 minutach dodaję twaróg z Bieluchem, mieszam, przekładam w dwie miseczki i "dekoruję" owocami. Na koniec śmiało można posypać cynamonem. Naprawdę dobrze się komponuje !

Smacznego.





Miłego dnia :-)

Komentarze

  1. Jakie pysznosci :D
    Oj zjadłabym zchęcią :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zapraszam:-) podzielę się :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Od teraz już wiem co zrobić mojemu chlopakowi na śniadanie :)


    http://angelaendzel.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty