Pasta z makreli wędzonej
W piąteczek mam ochotę na rybkę. Kolejna propozycja pasty kanapkowej, chociaż połowę słoiczka zjadłam samej bez pieczywa. Dobrze smakuje, szybko się robi, a do tego jest bardzo zdrowa.
Wiele ludzi nie docenia makreli, a przecież jest bogactwem kwasów Omega-3. Poza tym zawiera dużo białka (aż 18 g/ 100g), potas, fosfor, magnez, żelazo, witaminę D, A, E, B1, B2 oraz B6.
Pasta z makreli
Składniki:
Wiele ludzi nie docenia makreli, a przecież jest bogactwem kwasów Omega-3. Poza tym zawiera dużo białka (aż 18 g/ 100g), potas, fosfor, magnez, żelazo, witaminę D, A, E, B1, B2 oraz B6.
Pasta z makreli
Składniki:
- 100 g makreli wędzonej;
- 100 g fasoli czerwonej (z puszki);
- 1 cebula (mała);
- Pieprz, świeży tymianek.
Zaczynam! Nie ma nic prostszego!
Wszystkie składniki oprócz przypraw przekładam do blendera i miksuję na gładką masę. Fasolkę najpierw odcedzam i płuczę żeby pozbyć się całej zalewy. Na końcu przyprawiam pieprzem oraz listkami tymianku i gotowe.
Można śmiało się zajadać.
Namęczyłam się jedynie przy wybieraniu ości, ale zależy jaka trafi się rybka.
Smacznego.
Uwielbiam pastę z makreli, ale w połączeniu z fasolą? Jestem pozytywnie zaskoczona, będę musiała spróbować!
OdpowiedzUsuńMmm smacznie tutaj :) Z chęcią wypróbuję przepis :)
OdpowiedzUsuńhttp://redlipstickfashion292.blogspot.com/