Łosoś ze szpinakiem i serem Blue
Kolejne szybkie danie z udziałem ryby. Łososia zazwyczaj kupuję w Biedronce i do ekspresowych potraw używam Marinero wędzonego z pieprzem. Wystarczy wrzucić go na parę minut do mikrofali bądź piekarnika i gotowe. Dobre rozwiązanie dla ludzi, którzy cierpią na brak czasu. Oczywiście można go z powodzeniem jeść na zimno.
Łosoś, szpinak i ser Blue
Składniki:
Łosoś, szpinak i ser Blue
Składniki:
- 125 g łososia;
- 200 g szpinaku mrożonego Hortex;
- 50 g sera Blue;
- 1 mała cebula;
- 1 ząbek czosnku;
- pieprz, gałka muszkatołowa.
Zaczynam.
Na początku zajmuję się szpinakiem, wrzucam na patelnię i czekam aż się rozmrozi. Następnie dodaję cebulę pokrojoną w piórka, smażę dalej aż większość wody wyparuje. Po tym czasie kroję ser w kostkę, dodaję do całości cały czas mieszając i po 5 minutach zdejmuję z ognia. Na sam koniec przyprawiam czosnkiem przeciśniętym przez praskę, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Łososia podgrzewam i gotowe :-)
Śmiało można podawać z makaronem razowym bądź brązowym ryżem !!
Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz