Łosoś ze szpinakiem i serem Blue

                Kolejne szybkie danie z udziałem ryby. Łososia zazwyczaj kupuję w Biedronce i do ekspresowych potraw używam Marinero wędzonego z pieprzem. Wystarczy wrzucić go na parę minut do mikrofali bądź piekarnika i gotowe. Dobre rozwiązanie dla ludzi, którzy cierpią na brak czasu. Oczywiście można go                z powodzeniem jeść na zimno.


Łosoś, szpinak i ser Blue

Składniki:

  • 125 g łososia;
  • 200 g szpinaku mrożonego Hortex;
  • 50 g sera Blue;
  • 1 mała cebula;
  • 1 ząbek czosnku;
  • pieprz, gałka muszkatołowa.
Zaczynam.

          Na początku zajmuję się szpinakiem, wrzucam na patelnię i czekam aż się rozmrozi. Następnie dodaję cebulę pokrojoną w piórka, smażę dalej aż większość wody wyparuje. Po tym czasie kroję ser w kostkę, dodaję do całości cały czas mieszając i po 5 minutach zdejmuję z ognia. Na sam koniec przyprawiam czosnkiem przeciśniętym przez praskę, pieprzem oraz gałką muszkatołową. 
            Łososia podgrzewam i gotowe :-) 


Śmiało można podawać z makaronem razowym bądź brązowym ryżem !!

Smacznego.

Komentarze

Popularne posty