Pasta z łososia

                Kolejny przepis na smarowidło do chleba. Dziś proponuję pastę z łososia. Ryby powinny być obecne w naszej diecie dwa razy w tygodniu, ponieważ zawierają kwasy omega-3, witaminy A, D, B oraz jod, selen, potas, fosfor i magnez. Ponad to są bogatym źródłem łatwo przyswajalnego białka.
                 Co to są te kwasy omega-3?? Nienasycone Kwasy Tłuszczowe to budulec komórek, wpływają na kształt oraz pracę mózgu, a także zapobiegają alergiom. Poza tym zmniejszają poziom złego cholesterolu, chronią przed chorobami serca oraz zapaleniem stawów. 
                To na tyle. Robimy pastę !






Pasta z łososia

Składniki:

  • 120 g łososia wędzonego;
  • 1 jajko;
  • 1 łyżeczka Bielucha;
  • 1 ząbek czosnku;
  • natka pietruszki;
  • szczypta czarnuszki;
  • szczypta pieprzu.
Zaczynam!

   Wszystkie składniki wrzucam do miski, mieszam i gotowe. Oczywiście jajko drobno kroję, a czosnek i natkę pietruszki siekam.
         
Pasty bardzo szybko się robi i są przepyszne. Z nimi kanapka nigdy nie będzie nudna, ale kolorowa i zdrowa




Dobrej nocy !

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty