Pasta z łososia
Kolejny przepis na smarowidło do chleba. Dziś proponuję pastę z łososia. Ryby powinny być obecne w naszej diecie dwa razy w tygodniu, ponieważ zawierają kwasy omega-3, witaminy A, D, B oraz jod, selen, potas, fosfor i magnez. Ponad to są bogatym źródłem łatwo przyswajalnego białka.
Co to są te kwasy omega-3?? Nienasycone Kwasy Tłuszczowe to budulec komórek, wpływają na kształt oraz pracę mózgu, a także zapobiegają alergiom. Poza tym zmniejszają poziom złego cholesterolu, chronią przed chorobami serca oraz zapaleniem stawów.
To na tyle. Robimy pastę !
Pasta z łososia
Składniki:
Co to są te kwasy omega-3?? Nienasycone Kwasy Tłuszczowe to budulec komórek, wpływają na kształt oraz pracę mózgu, a także zapobiegają alergiom. Poza tym zmniejszają poziom złego cholesterolu, chronią przed chorobami serca oraz zapaleniem stawów.
To na tyle. Robimy pastę !
Pasta z łososia
Składniki:
- 120 g łososia wędzonego;
- 1 jajko;
- 1 łyżeczka Bielucha;
- 1 ząbek czosnku;
- natka pietruszki;
- szczypta czarnuszki;
- szczypta pieprzu.
Zaczynam!
Wszystkie składniki wrzucam do miski, mieszam i gotowe. Oczywiście jajko drobno kroję, a czosnek i natkę pietruszki siekam.
Pasty bardzo szybko się robi i są przepyszne. Z nimi kanapka nigdy nie będzie nudna, ale kolorowa i zdrowa!
Dobrej nocy !
Znam, lubię - pycha! :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie :)