Szybka kolacja z parowaru. Test przyprawy Fit Up.

              Lubię kupować i testować nowe produkty. Ostatnio na zakupach, przeglądając przyprawy natknęłam się na FIT UP do twarożków. W składzie znajduje się: cebula, czosnek, gorczyca, nasiona wiesiołka (8%), błonnik owsiany, cząber, bazylia, koper, pieprz czarny, mięta. Przyprawę próbowałam już z twarogiem i kiełkami, serkiem wiejskim oraz dipem na bazie jogurtu. Zasmakowała mi taka kompozycja przypraw, ponieważ ma przyjemny, ziołowy smak. Ponad to obecne nasiona wiesiołka wspomagają trawienie oraz zapobiegają magazynowaniu się tłuszczu, wzmacniają odporność, poprawiają przepływ krwi w naczyniach krwionośnych, a także obniżają poziom złego cholesterolu. 
               Naprawdę warto :-)
Warzywa z parowaru z dipem

Składniki:
  • 1 marchew;
  • 1 batat;
  • papryka słodka mielona;
  • tymianek świeży;
  • 100 g twarogu;
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego;
  • 1 ząbek czosnku;
  • 4 listki bazylii;
  • pieprz ziołowy;
  • przyprawa Fit Up.
Do dzieła !
      
        Marchew oraz batata obieram, kroje w słupki (podobnie jak na frytki), posypuję świeżym tymiankiem, słodką papryką i wkładam na 15 minut do parowaru. Po tym czasie batat będzie miękki, maślany a do tego słodziutki, a marchew lekko chrupiąca.
         Biorę się za dip. Twaróg, jogurt, listki bazylii i ząbek czosnku miksuję, a na koniec przyprawiam pieprzem oraz Fit Up. 

         GOTOWE! Świetny pomysł na szybką i zdrową kolację.




Smacznego. 

Komentarze

  1. Musi być pyszne. I proste! Warto się przyjrzeć tej przyprawie. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zawsze sceptycznie podchodziłam do mieszanek, a ta mnie mile zaskoczyła :-) Jest jeszcze kilka przypraw z serii Fit Up i na pewno przetestuję :-)

      Usuń

Prześlij komentarz

Popularne posty